10 voordelen om aan de kust te wonen

Aan de kust wonen heeft tal van voordelen. Natuurlijk heeft elk persoon wel z’n eigen voorkeuren, en kan dit lijstje voor sommigen dus subjectief zijn. Toch zijn er bepaalde pluspunten aan zee die bij veel mensen wel in de smaak vallen. Een overzicht van 10 redenen om aan de kust te wonen:

1.

Vakantiegevoel aan zee

Aan zee verblijven voelt toch steeds een beetje aan als vakantie, zeker als het zonnetje schijnt! 

2.

Strand zorgt voor minder stress

Er zijn verschillende studies die uitwijzen dat aan de kust wonen een positieve impact op je gezondheid heeft. Zo wees onderzoek van de Universiteit van Exeter uit dat inwoners van een kuststad over het algemeen minder last ondervinden van stress. Op het strand zitten zou bijvoorbeeld ook een ontspannend effect hebben.

3.

Aanzet tot meer beweging

Kustinwoners vinden doorgaans meer motivatie om te gaan bewegen aan zee, zoals een gezellige strandwandeling, heerlijke fietstocht of een rondje joggen langs de zeedijk.

4.

Gunstig voor allergie- en astmapatiënten

Allergisch voor huisstofmijt of last van astma? Dan kan de pure zeelucht wonderen doen!  Een frisse neus halen aan zee is volgens veel mensen de ideale remedie om hun symptomen van astma of allergie te zien afnemen.

5.

Zonnebaden op het strand

Een mooi bruin kleurtje tijdens de zomer? Met het strand op wandelafstand heb je altijd een ideaal plekje vlakbij om te zonnebaden!

6.

Prachtige zonsondergangen

Een zonsondergang aan zee is altijd iets bijzonder. Met een woning aan de kust kan je dit lichtspektakel elke avond aanschouwen. Als je zeezicht hebt, kan je misschien zelfs vanuit je living of vanop je terras de zonsondergang volgen!

7.

Genieten bij een beachbar of strandtent

Lekker aperitieven aan zee? Je hebt altijd een gezellige bar in de buurt, op de dijk of op het strand, om heerlijk te relaxen.

8.

Verkoeling bij hete zomerdagen

Met de steeds hetere zomers kan je dikwijls wat verkoeling vinden aan zee. Met de maritieme zeelucht kan je er vaak genieten van een milder klimaat, met zachtere temperaturen en een heerlijk briesje. Natuurlijk kan je ook altijd richting strand voor een verfrissende zeeduik, voor als het écht te warm wordt.

9.

Watersporten vlakbij

Fan van watersporten? Om te surfen of te kiteboarden hoef je voortaan niet langer een autotrip te doen! Ideaal dus als dit een van je favoriete hobby’s is.

10.

Schelpen verzamelen met de kids

Je (klein-)kinderen laten ravotten op het strand? Voortaan kunnen ze zich er elke dag uitleven in het zand. Je kunt ze ook meenemen voor een gezellige schelpenzoektocht, van nostalgie gesproken!